Novak Đoković cilja na Golden Slam: Četiri Grand Slama i olimpijsko zlato u jednog godini

Dva čudesna meča odigrao je Novak Đoković u polufinalu i finalu Roland Garrosa i, pogotovo što je pobijedio „nepobjedivog“ Rafu Nadala u polufinalu, ali i „okrenuo“ Tsitsipasa nakon 0-2, dokazao da je bez konkurencije najbolji svjetski tenisač. Đoković je osvojio prva dva Grand Slama sezone, zna se koja pitanja slijede: Može li osvojiti sva četiri, i može li osvojiti sva četiri plus olimpijsko zlato u istoj godini, odnosno Golden Slam?

„Stavio sam se u dobru poziciju. Sve je moguće. Uostalom, i do sada sam realizirao neke stvari za koje su mnogi ljudi mislili da je nemoguće da ću ostvariti“, kaže Đoković koji je pobjedom u Roland Garrosu došao do 19. titule na Grand Slam turnirima. Đoković je usput postao i prvi u Open eri, od 1968. godine, koji je barem dva puta osvojio sva četiri Grand Slam turnira.

„Ali u takvoj situaciji sam bio i 2016. godine, pa sam nakon Australije i Roland Garrosa  ispao u trećem kolu Wimbledona“, prisjetio se prvi igrač svijeta situacije iz te godine kada je senzacionalno ispao od Sama Querreya.

„Sada ću se par dana odmoriti i onda početi misliti o Wimbledonu. Nemam nikakvih problema reći da idem po titulu tamo. Nakon Roland Garrosa imam dovoljno samopouzdanja za Wimbledon“.

Legendarni turnir na travi počinje već 28. lipnja a Đoković će braniti titulu osvojenu 2019. godine kada je u mitskom finalnom meču pobijedio Rogera Federera sa 13-12 u petom setu.

Nakon pobjede nad Tsitsipasom dosta se govorilo o situaciji nakon meča kada je Đoković jednom dječaku iz publike poklonio reket. Ispočetka nitko nije znao o čemu se radilo.

„Ne poznam tog dečka, ali on je bio uz mene cijelo vrijeme, stalno sam ga čuo, hrabrio me, davao mi savjete, doslovno je zvučao kao trener. Bilo je to za mene sjajno, dao sam mu reket i na taj način sam mu zahvalio za podršku“.

Komentiraj