Nova Toyota Hilux GR Sport inspirirana relijem Dakar

Screenshot YouTube

Terensko vozilo Toyota Hilux se natječe na reliju Dakar već desetljećima, poznata automobilska kompanija je crpila inspiraciju i usavršavala ovaj model prema zahtjevima staza i ruta na poznatoj rally utrci, prenosi  sg.news.yahoo.com.

Hilux GR Sport je na neki način nadograđena verzija ‘standardnog’ serijskog modela. Automobilska tvrtka Gazoo Racing (GR) je preradila model, mnogi su mediji pisali da Toyota na ovaj način želi snažnije nastupiti na europskom tržištu, ali tijekom prošle godine ovi inicijali su se pojavili na više varijanti modela za kupce s područja Tajlanda.

Podvozje GR modela je opremljeno snažnijim i izdržljivijim prednjim oprugama te stoperima, koji umanjuju udarce prilikom vožnje po terenskoj stazi ili tijekom prelaska prepreka. Mediji pišu da je ovim modelima lakše i upravljati.

Naglasak je stavljen na bolju opremu i unutrašnji dizajn uz odmjereno isticanje luksuza.

Snažan 2.8 litarski motor je preuzet iz prijašnjih serija, pogon je na sva četiri kotača, a ne zna se hoće li biti dostupna i verzija automatik. Model bi nakon Azije trebao stići do Europe u ljetnim mjesecima, a u isto vrijeme ili kasnije nakon testiranja tržišta i do prvih auto salona na području Sjedinjenih Američkih Država.

Komentiraj