Nova ljevica poziva poduzetnike na nastavak rasprave o HGK-u i HOK-u kako bi amandmanima osigurali kontrolu komora

Nova ljevica poziva sve poduzetnike i obrtnike na nastavak javne rasprave o HGK i HOK-u koje su se prema općepoznatim saznanjima u mnogočemu pretvorile u, kažu, privatna lena, povezana s Vladom.

Naj taj potez su se odlučili, jer kako kažu, Ministarstvo gospodarstva dalo je poduzetnicima  jedva 5 dana „javnog savjetovanja“ da na taj zakon reagiraju, umjesto zakonskog  roka od 30 dana.

Ističu kako je poznato da predsjednik HGK Burilović i predsjednik HOK-a Ranogajec privatiziraju goleme količine informacija koje bi trebale biti lako dostupne ukupnoj javnosti jer su obje komore tijela javne vlasti.

“Time i Burilović (HGK) i Ranogajec (HOK) pokazuju da ne žele da HGK i HOK budu tijela s javnim ovlastima, da ih ne zanima reformiranje HGK i HOK-a, već im je u redu da te institucije izgube javne ovlasti kad već na njih gledaju kao na svoju privatnu imovinu. Dok god je tako, ni HGK ni HOK javne ovlasti ne zaslužuju, niti zaslužuju obilno financiranje na račun poduzetnika i obrtnika, kao do sada”, stoji u priopćenju Nove ljevice.

Nova ljevica poziva poduzetnike i obrtnike kao i sve druge zainteresirane da sve što žele podijeliti o HOK-u i HGK-u,  uključujući daljnje komentare na Prijedlog Zakona o HGK – dostave na adresu [email protected], a Prijedlog Zakona o HGK sa svim prilozima mogu preuzeti na https://novaljevica.hr/

“Ako ni sada ne uspijemo privesti svrsi HGK i HOK, zaslužili smo da nam i naredne milijarde koje će poduzetnici i obrtnici platiti komorama „odu u vjetar“. Važan je zato svaki napor da do konačnog usvajanja Zakona o HGK najesen, ne propustimo bar amandmanima staviti HGK pod kontrolu javnosti i poduzetnika. Da je do sada veliki dio komorskih doprinosa “otišao u vjetar” – jasno govore 30-godišnji „ekonomski uspjesi“ Vlade, HOK-a i HGK, koji su od Hrvatske, kao 2. najprosperitetnije post-socijalističke zemlje, stvorili 2. najgoru EU-ekonomiju. Predobro je bio plaćen, loš i suspektan posao komora i Vlade u njihovom glavnom poslu, u jačanju hrvatske ekonomije  jer sada, kada smo u Europskoj uniji, samo je Bugarska ekonomski gora od nas.”, naglasila je Nova ljevica.

 

 

Komentiraj