Aston Martin

Nova Aston Martinova superlimuzina koštat će MILIJUN eura

Cjenovni rang od milijun eura u automobilskoj industriji uglavnom je rezerviran za sportske modele poput Bugatti Veyrona ili Ferrari LaFerrari modele. U ovo društvo sad se umješala i jedna luksuzna limuzina – Aston Martin Lagonda.

Aston MartinIako je planirao da novu Lagondu prodaje isključivo imućnim kupcima s Bliskog istoka, Aston Martin se predomislio i odlučio ovaj model ponuditi i na europskom kao i još nekim tržištima širom svijeta.

Aston MartinProizvodnja je ograničena na 200 primjeraka, zbog čega će Lagonda predstavljati rijetku pojavu na cestama, a budući vlanici će morati duboko zavući ruku u džep s obzirom da je kompanija objavila početnu cijenu u Britaniji od čak 696.000 funti (980.000 eura).

Aston MartinAston Martin je nakon nekoliko desetljeća odlučio ponovno obnoviti ime Lagonda.

Automobil je razvijen u posebnom “Q” odjelu britanskog proizvođača a dizajn je inspiriran originalnom Lagondom iz sedamdesetih godina 20. stoljeća.

Aston MartinLimuzina dužine 5,4 m opremljena je V12 motorom koji je posuđen iz modela Aston Martina Rapide S, a koji u Lagondi proizvodi oko 550 ks.

lagonda_081_0To je sasvim dovoljno da automobil razvije maksimalnu brzinu od 320 km/h.

lagonda_061_0Pored Bliskog istoka, koje i dalje ostaje glavno tržište ovog modela, nova Lagonda će se naći i u prodajnim salonima u Velikoj Britaniji i pojedinim zemljama Europske unije, a određeni broj automobila namjenjen je kupcima u Južnoj Africi i Singapuru.

Komentiraj