Norveška ženska reprezentacija u rukometu na pijesku kažnjena zbog kratkih hlačica, trebale su nositi bikini

Igor Kralj/PIXSELL

Norveška ženska reprezentacija je kažnjena zbog nošenja kratkih hlačica, umjesto donjeg dijela bikinija na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku, pišu news.yahoo.com.

Europska rukometna federacija (EHF) je svaku igračicu kaznila novčanom kaznom zbog “nepropisne opreme”. Članice Norveške ženske reprezentacije su nosile hlačice tijekom utakmice za brončanu medalju u bugarskoj Varni. Norveški savez je izjavio kako će platiti kaznu u ime svojih igračica te će im dalje davati potporu u nastupima.

“Nastavit ćemo se boriti za promjenu međunarodnih propisa o opremi, tako da igrači mogu igrati u odjeći koja im odgovara”, istaknuto je u službenoj izjavi. Naglašava se kako bi sportaši trebali imati mogućnost odabira odjeće u kojoj se osjećaju udobno.

Članica reprezentacije Katinka Haltvik je za medije izjavila kako je odluka o nošenju hlačica bila “vrlo spontana” te nisu razmišljale o mogućim sankcijama. Sportašice se nadaju kako bi ovaj slučaj mogao potaknuti promjenu pravila i utvrditi nove standarde za nošenje odjeće tijekom utakmica.

Komentiraj