Norah Jones najavila južnoameričku turneju

facebook.com

Glazbenica Norah Jones je nedavno izdala album, a nakon turneje po Australiji i Novom Zelandu, najavila je koncrte u Južnoj Americi krajem godine. Kompilacijski album ‘Begin Again’ donio je suradnje s poznatim glazbenicima i nekoliko singlova. Njena glazbi koja se sve više okreće jazz, pjesničkom i world music izričaju.

Geetali Norah Jones Shankar (30. ožujka 1979.) je američka kantautorica, pijanistica i glumica. Rođena je u njujorškom Brooklynu, odrasla je u državi Texas. U školi je pjevala u zboru, bila članica sastava i svirala saksofon.

Otac joj je indijski majstor sitara Ravi Shankar, a majka Amerikanka Sue Jones. Ima mlađu polusestru Anoushku, koja je također uspješna glazbenica. U šesnaestoj godini mijenja ime u Nora Jones. Počela je glazbenu karijeru u barovima, često surađujući sa glazbenikom Charliem Hunterom.

Album prvijenac naslovljen ‘Come Away with Me’ izdaje 2002. godine. Single “Don’t Know Why” postigao je veliki uspijeh. Prodao se u 11 milijuna primjeraka i osvojio čak osam nagrada Grammy…

Komentiraj