Njemačka tvrtka Volocopter i kineski Geelye u poslu s letećim taxijima

Screenshot YouTube

Njemačka tvrtka Volocopter poznata je diljem svijeta po svojim inovacijama u području “zračne urbane mobilnosti”, piše scmp.com.

Više medija je prenijelo vijest kako je kompanija ovaj mjesec potvrdila ugovor s multinacionalnom automobilskom tvrtkom Geely iz Kine. Ističe se kako bi partnerstvo trebalo otvoriti put prema uvođenju usluge letećih taxija na području kineskih i drugih azijskih velegradova.

Ugovor je usmjeren na blisku budućnost, a Zhejiang Geely Holding Group Co. je okarakteriziran kao “idealan partner i investitor” s velikim utjecajem na azijskom tržištu. Partnerstvo bi tijekom sljedećih nekoliko godina trebalo uspostaviti “poslovni model za proizvodnju i poslovanje”. Leteći taxiji su jedna od glavnih tema razvoja urbane mobilnosti. Velike tvrtke su izuzetno zainteresirane za dostupnost ovakvog načina povezanosti, dostave i prijevoza.  

Otkriveno ja kako su dvije kompanije već podnijele zahtjeve za poslovne dozvole te projekt čeka odobrenje  kineskih službenih vlasti. Odobrenja i certifikacije se čekaju u Europi i drugim krajevima svijeta, brojne slične kompanije će tad sa svojim modelima krenuti na prve letove u velikim urbanim sredinama. 

Komentiraj