EPA/MAJA HITIJ

Njemačka savezna policija: Identificirana 31 počinitelj, većina su izbjeglice, među njima i jedan Srbin

Njemačka savezna policija objavila je u petak kako je na Silvestrovo u Koelnu zabilježila 32 kaznena djela i identificirala 31 počinitelja od kojih su gotovo svi stranci a više od dvije trećine su izbjeglice koji su u postupku traženja azila u Njemačkoj.

“Kod osumnjičenih se radi o devet Alžiraca, osam Marokanaca, pet Iranaca, četiri Sirijaca, jednom Iračaninu, po jedan državljanin Srbije i SAD-a te dvojica njemačkih državljana”, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

Kaznena djela o kojima se radi su počinjenje tjelesnih ozljeda, krađa i pljačke te tri seksualna delikta.

Te brojke se odnose samo na uhićenja unutar glavnog željezničkog kolodvora za koji su, kao i za ostala važna prometna čvorišta u Njemačkoj poput zračnih luka, odgovorni pripadnici savezne a ne lokalne policije.

Policija u Kolenu je danas priopćila kako je uhitila još dvojcu osumnjičenih koji su sudjelovali u izgredima u novogodišnjoj noći čime se broj privedenih popeo na 18.

Dosad je zbog događaja u novogodišnjoj noći na koelnskom kolodvoru prijave podnijela 121 osoba. Najveći broj djela se odnosi na seksualna zlostavljanja i silovanja, krađe i pljačke.

Komentiraj