Njemačka dobila novog izbornika. Nagelsmann potpisao na deset mjeseci

Autor:

epa10876337 (FILE) - Munich's head coach Julian Nagelsmann reacts before the German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and FC Bayern Munich in Leverkusen, Germany, 19 March 2023  (reissued 22 September 2023). Julian Nagelsmann will take over as head coach of the German national soccer team until the end of the UEFA Euro 2024, the German Football Association (DFB) confirmed in a statement on 22 September 2023.  EPA/RONALD WITTEK

EPA/RONALD WITTEK

Julian Nagelsmann novi je izbornik Njemačke. Naslijedio je Hansija Flicka koji je dobio otkaz ranije ovog mjeseca.

Nagelsmann je ranije ove godine napustio klupu Bayerna, a na Allianz Areni ga je zamijenio Thomas Tuchel. Njemačku će voditi na Europskom prvenstvu za devet mjeseci, a upravo će Nijemci biti domaćin tom natjecanju.

“To je nešto posebno, nešto što se događa svakih nekoliko desetljeća. Ovo je velik izazov, ali imao sam ogromnu želju preuzeti reprezentaciju. Dat ću sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Nagelsmann kojem će pomoćnici biti Sandro Wagner i Benjamin Glück.

Nagelsmann je potpisao desetomjesečni ugovor i prema njemu će zaraditi oko četiri milijuna eura. Na klupi Njemačke debitirat će 14. listopada protiv SAD-a.

Flick je dobio 12 od svojih 25 mečeva na klupi Njemačke koji je zamijenio Joachima Lowa u kolovozu 2021., s kojim je radio kao pomoćnik od 2006. do 2014. godine. Na početku svog mandata upisao je osam uzastopnih pobjedan, ali na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. gosine Njemačka nije uspjela proći skupinu E nakon poraza od Japana, remije u Španjolskoj i pobjede nad Kostarikom.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.