Moda i ljepota
Decoration icon

Nizozemska

Nizozemska je dobila prvu transrodnu Miss Universe

Autor:

Screenshot Twitter

Rikkie Valerie Kolle ušla je u povijest postavši prva transrodna žena okrunjena za Miss Universe Nizozemske 2023. u subotu, 8. srpnja u kazalištu AFAS u Leusdenu.

Kolle su na Twitteru napali brojni konzervativci. Većina ju je nazvala “muškobanjastom” i “muškarcem” zbog trzavica koje postavljaju pitanja o biološkim muškarcima koji sudjeluju na ženskim natjecanjima ljepote.

Rikkie Valerie Kollé ima 22 godine. Ona je nizozemska manekenka i glumica koja živi u Bredi. Trenutno se priprema predstavljati Nizozemsku na dugo očekivanom 72. izboru za Miss Universe 2023. u El Salvadoru.

Ona će postati druga transrodna predstavnica na izboru za Miss Universe, a prva je bila Španjolka Angela Ponce koja je sudjelovala 2018. godine.

Kolle želi biti glas i uzor svojoj Queer zajednici. Rekla je da će svoju karijeru posvetiti pomaganju onima koji su se suočili s odbacivanjem tijekom procesa tranzicije iz muškarca u ženu i obratno. Vjeruje da se nikome ne smije dopustiti da stoji na putu tuđe autentičnosti.

Kolle je morala prevladati brojne osobne izazove kako bi stigla ondje o čemu je sanjala. Nakon što je izašla kao transrodna osoba, morala se suočiti s nizom nevolja. Unatoč svemu tome, duboko je predana svojoj obitelji i na nju gleda kao na vitalni izvor podrške i snage.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.