NIJE TURSKA ‘PATKA’ Niko Janković zaista bi mogao u Galatasaray! Pola love ide Dinamu

Autor:

photo: HNK Rijeka

photo: HNK Rijeka

Kad skoro dva mjeseca prije kraja sezone zabiješ 10 i namjestiš 7 golova, uz to da si imao i pauzu zbog ozljede, a tek su ti 22 godine, onda je logično da te traže mnogi. Niku Jankovića želi Galatasaray


Turskim medijskim izvorima kad je najava nogometnih transfera u pitanju inače treba vjerovati kao političarima u izbornoj kampanji. Jedno 2-3 posto. Ali ovaj put turski Fanatik ne prodaje šuplje priče.

Gigant Galatasaray zaista jest zainteresiran za riječkog box to box veznjaka i golgetera Niku Jankovića (22). Jedino na stolu nisu, kako neki hrvatski mediji nagađaju, 3 milijuna eura nego barem dvostruko više.

S time da pola odštete ide Dinamu. Tako je dogovoreno kad je Niko ljetos besplatno, ‘za nula eura’ iz Maksimira došao na Kvarner na kojem je dotad bio kao posuđeni, a onda postao baš 100 posto igrač Rijeke, pod ugovorom s Rijekom.

MIŠKOVIĆ ZA NACIONAL Smijali su mi se kad sam ovo najavio. Nek’ se smiju i dalje, Rijeka ide po duplu krunu

Trener Galatasaraya Okan Buruk je oduševljen nogometašem koji udara i pogađa iz svih oružja sa svih pozicija, može igrati na svakoj poziciji u veznom redu, a i u napadu ili polušpici.

Predsjednik turskog kluba dao je zeleno svjetlo za operaciju dovođenja Jankovića iz Rijeke u Istanbul no istina je i kako su u trenutku objave ovog teksta s Bospora prema Kvarneru krenuli tek neformalni upiti i ispipavanje terena.

Damir Mišković podigao je letvicu što se iznosa izlaznih transfera tiče. Početak nove ere označila je prodaja Matije Frigana za 6 milijuna eura u Belgiju prošlog ljeta.

Za Jankovića nitko sigurno neće nazvati sportskog direktora Raića-Sudara da bi mu ponudio samo 3 milijuna eura, a da to naprave Miškoviću broj s kojeg su ga nazvali vjerojatno bi bio blokiran nakon pet sekundi razgovora.

SOPIĆ ‘Evo noćima ne spavam zbog priopćenja Hrvatskog zbora sportskih novinara’

Utoliko više što se žestoko otvorilo saudijsko i emiratsko tržište, dakle nogometna pozornica na kojoj su ključni ljudi klubova i saveza doslovno susjedi, prijatelji i suradnici Rijekinog predsjednika.

Frigan nije htio van Europe iako je Rijeka mogla dobiti još 2 milijuna više, a Mišković nije čovjek koji će bilo kome pa i igraču njegovom kluba ‘zavrtati ruku’ da ode tamo gdje ne želi.

Ali zov nekad egzotičnih, a danas uobičajenih nogometnih lokacija sve je jači. A novac koji se od tamo nudi sve izdašniji!

Pa je svima koji žele Rijekine igrače jedino pametno da – ne škrtare. Janković ima ugovor do 2027. Samo 22 godine i ne znaš je i bolji strijelac, asistent ili duel-igrač. I neće ići ispod cijene. Ne-ma ša-nse.

Izuzetak u toj priči je onaj koji je izuzetak i svojom svjetskom nogometnom klasom: Marko Pjaca koji s predsjednikom ima posebni, gentlemanski dogovor o odlasku ako mu dođe neka neodoljiva inozemna ponuda.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.