Ilustracija: EPA/STR

NIGERIJA Raznijela se desetogodišnjakinja, teško ozlijedila jednu osobu

Djevojčica od oko deset godina raznijela se na Silvestrovo u Nigeriji, teško ozlijedivši pritom jednu osobu, prenosi Independent. Napad se dogodio u gradu Maiduguriju, na sjeveroistoku zemlje, a vjeruje se da iza njega stoji teoristička skupina Boko Haram.

Svjedoci su kazali kako su vidjeli djevojčicu kako na tržnici kupuje rezance, a oko 21:30 sati samo je aktivirala samoubilački prsluk. “Krenula je prema gomili ljudi, ali raznijela se prije nego što je došla do svoje mete”, rekli su svjedoci za AFP. “Nije mogla imati više od deset godina”.

Djevojčica je preminula na licu mjesta, a još je jedna osoba ozlijeđena. Pogođena šrapnelima, zadobila je teške ozljede. Lokalni mediji pišu kako je druga djevojčica sa samobulačkim prslukom uhvaćena prije nego što je uspjela aktivirati eksploziv.

Prošlog su mjeseca Ujedinjeni narodi upozorili kako bi ove godine u sjeveroistočnoj nigeriji moglo poginuti i do 75 tisuća ljudi, ako se međunarodna zajednica ne uključi u rješavanje situacija s Boko Haramom te gladi koja hara zemljom.

Komentiraj