Nick Cave se pridružio glumačkoj postavi eksperimentalne predstave ‘Dream’

Nick Cave pridružio se glumačkoj postavi impresivne internetske kazališne produkcije ‘Dream’. Riječ je o vrlo velikoj i kompleksnoj produkciji u kojoj sudjeluju Royal Shakespeare Company, Manchester International Festivala, Marshmallow Laser Feata i Philharmonia Orchestra. Ova specifična predstava ‘Dream’ će se prikazivati putem interneta od 12. do 20. ožujka iako je zamišljeno da se održi pred publikom što nije uspjelo zbog koronavirusa.

“Kombinirajući kazalište, glazbu i vrhunsku tehnologiju hvatanja pokreta, ‘Dream’ je potpuno novo istraživanje budućnosti izvedbe uživo”, navodi se u opisu predstave, istovremeno napominjući da će udaljena publika uživati ​​u “zajedničkom iskustvu” s glumcima . U predstavi ‘Dream’ Nick Cavea ima ulogu čovjeka koji glumi ‘Glas šume’, za kojega u opisu piše da je “čudan i mističan lik koji prati publiku dok istražuju rijeke, cvijeće i drveće virtualne ljetne šume”. Cavea, koji je snimio svoje vokalne dijelove tijekom lockdowna, čuje se kako recitira retke iz Shakespeareovog djela “San ljetne noći” u foršpanu za predstavu ‘Dream’.

Jane Beese, voditeljica glazbe na Međunarodnom festivalu u Manchesteru, rekla je za casting koji je uključio i Cavea: “Glazba je sastavni dio iskustva snova i oduševljeni smo što će glas Nicka Cavea sudjelovati uz živu, dinamičnu partituru Jespera Nordina i Esa-Pekke Salonen. Sa svojim mističnim glasom i tamnim vokalnim tonovima, Cave je savršena osoba koja predstavlja šumu pomažući publici u prelasku onostrane zemlje snova.” Gledatelji iz cijelog svijeta mogu se uključiti u gledanje bilo koje od 10 izvedbi predstave/filma ‘Dream’12. ožujka.

Komentiraj