NEVRIJEME STIŽE U HRVATSKU Čekaju nas jake oluje, u Zagrebu drvo palo na auto

Autor:

21.07.2023. Zagreb - Posljedice novog nevremena koje je zahvatilo Zagreb.Drvo je palo na auto u dvoristu Likovne akademije Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Photo: Josip Regovic/PIXSELL(ilustracija)

U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena, a posebno upozorenje objavio je i DHMZ.

Kako se vidi na stranici Rain alarm, nevrijeme je već zahvatilo dio Hrvatske. Iz DHMZ-a su upozorili i na jače oluje s grmljavinom. U Zagrebu je prijepodne počeo puhati jak vjetar.

Na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil. Kako su za 24sata rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Ranije je najavljeno nestabilno vrijeme.

“U našim krajevima sve jače će utjecati izražena termobarička dolina sa sjeverozapada s kojom će u utorak poslijepodne po visini naglo stići osjetno hladniji zrak, npr. na 1,5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C. Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na sjeveru Italije, čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premještati tijekom utorka i srijede. Stoga će druga polovina travnja početi uz promjenljivo, nestabilno i osjetno hladnije vrijeme, osobito sredinom ovog tjedna. Primjerice, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u srijedu, 17. travnja biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrijednosti nego što su bile u nedjelju, 14. travnja kada su oboreni i neki travanjski rekordi, ali također i ispod prosječnih vrijednosti za navedeno razdoblje”, objavio je Državni hidrometeorološki zavod.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.