Netflix kupio prava na prikazivanje serije “Seks i grad”, autorica neće dobiti ni dolara

Autor:

2023 American Ballet Theatre Fall Gala NEW 2023 American Ballet Theatre Fall Gala. October 24, 2023, New York, New York, USA: Candace Bushnell Silva attends the American Ballet Theatre Fall Gala at David H. Koch Theater at Lincoln Center on October 24, 2023 in New York City. Credit: M10s / TheNews2 Foto: M10s/Thenews2/imago images 2023 American Ballet Theatre Fall Gala PUBLICATIONxNOTxINxUSA Copyright: xRonxAdarx

M10s TheNews2

Prošli mjesec objavljeno je kako je Netflix otkupio prava na prikazivanje šest sezona serije „Seks i grad“ koje će se od travnja moći gledati na toj streaming platformi u SAD-u i nekim europskim zemljama. Istovremeno, tih šest sezona i dalje će se moći gledati na streaming platformi HBO Max, zajedno s dva „Seks i grad“ filma te nastavkom „I tek tako…“. Međutim, Candace Bushnell, autorica novinske kolumne temeljem koje je serija nastala, kao i koproducentica serije, neće dobiti ni dolara od Netflixa.

„Način na koji muškarci posluju nalik je Poznijevoj shemi“, izjavila je Candace Bushnell prošli tjedan za The Sunday Times. Ona je prvu kolumnu objavila 1994. godine za list The New York Observer. Za The Sunday Times je otkrila da je zatim plaćena 100 tisuća dolara za prava na ekranizaciju njene kolumne temeljem koje je nastala serija „Seks i grad“. Pri tome nije otkrila koliko je ukupno plaćena za šest sezona serije, dva filma i dvije sezone nastavka.

„Svi ti muškarci koji su na pozicijama da donose odluke neprestano miješaju karte tako da zarade novac ali svaki puta kada to naprave nekoga prevare“, rekla je Candace Bushnell dodajući da je jako malo žena među onima koji su sami zaradili svoj novac, što je za nju šokantno.

Ovo nije prvi put da je Candace Bushnell izrazio nezadovoljstvo zbog izbora vezanih uz “Seks i grad”. U veljači 2022. ona je rekla da je iznenađena nekim od kreativnih odluka donesenih u nastavku serije „I tek tako…“.
U prosincu je objavljeno da je Netflix povećao broj svojih pretplatnika u vrijeme kada su ostale streaming platforme ušle u probleme, čime je proglašen pobjednikom u ratu streaming platformi. Osim toga, istaknuto je kako je to platforma koja zna iskoristiti stare tv serije i pretvoriti ih u hitove, kao u slučaju serije „Suits“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.