Uz Aleksandra Hina i Jerka Marinića Kragića, koje se sumnjiči za izazivanje nereda na utakmici Hrvatska – Češka u St. Etienneu je i 23-godišnji Luka Lerotić, ragbi reprezentativac i igrač splitskog ragbi kluba Nada.

Potvrđeno je to Jutarnjem listu iz visokog izvora u Ministarstvu unutarnjih poslova, a Lerotić je snimljen na tribini u skupini navijača koji izazivaju nerede. Kako piše Jutarnji, Lerotić je član navijačke skupine Torcida, a i u njegovu klubu, kao i u ragbi-reprezentaciji za koju je odigrao devet utakmica, znaju da je član navijačke skupine Torcide.

Policija s Lerotićem još nije obavila razgovor, a nema ni novih uhićenja navijača za koje se sumnja da su sudjelovali u neredima na utakmici Hrvatska – Češka 16. lipnja u Saint-Etienneu, potvrdili su iz Ravnateljstva policije. Zasad ostaje brojka od 37 navijača koji su prepoznati kao izgrednici. Privedeno ih je 14, prijavljeno 13, pritvoreno je 10, a za trojicom se još traga.

Jedan od pritvorenih za sudjelovanje u navijačkim neredima je i Jerko Marinić Kragić, 25-godišnjak iz Splita, vaterpolist talijanskog Posillipa u koji je prešao iz splitskog Mornara Brodospasa. U međuvremenu, četvorica navijača osumnjičena za nerede u Saint Etienneu puštena su u petak iz splitskog zatvora Bilice i branit će se sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara za vrijeme utakmica Hajduka i hrvatske reprezentacije, piše Jutarnji.

Istražni zatvor ukinut im je nakon žalbe branitelja, a mjera zabrane približavanja stadionima na manje od 500 metara odnosi se na utakmice u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Komentiraj