Na području Gunje, Strošinaca i Drenovaca, sela u županjskoj Cvelferiji, u utorak ujutro ponovno su osvanuli grafiti neprimjerenoga sadržaja, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

„Kako bi se pronašao počinitelj ili više njih koji je ispisivanjem grafita pričinio materijalnu štetu koja je u svakom pojedinom događaju procijenjena na iznos od nekoliko tisuća kuna, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske intenzivno provode kriminalističko istraživanje“, rekao je glasnogovornik te PU Domagoj Džigumović. Dodao je da su grafiti ispisani sprejom i pod okriljem noći.

Iz policije navode da su grafiti u Gunji uočeni na zidu stare katoličke crkve, a mještani kažu kako je napisano „živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović“.

Džigumović je podsjetio i kako je ovo u manje od tjedan dana da su po drugi put ispisani neprimjereni i uvredljivi grafiti u selima županjske Cvelferije.

Prošloga tjedna neprimjereni i uvredljivi grafiti uočeni su na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu i pravoslavnom groblju u Drenovcina te na spomenicima iz Drugoga svjetskoga rata u Soljanima i Strošincima. U crkvi u Rajevom Selu za sada nepoznate osobe napisali su „ustaše“ te prijeteće poruke upućene srpskoj manjini.

Komentiraj