NEODGOVORNI SUGRAĐANI: Mine, granate i ručne bombe u Sisku odbačene uz ulicu

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Odbačene ručne bombe, mine i granate koje su u plastičnoj vrećici pronađene u sisačkoj Ulici Adama Bogičevića nagnali su policiju da još jednom upozori da se svo oružje i ubojita sredstva mogu predati bez ikakvih sankcija.

Policijsko upozorenje uslijedilo je nakon što je u petak u neposrednoj blizini ulice Siščanin našao plastičnu vrećicu neobičnog sadržaja. Pozvao je policiju, koja je ustanovila kako su u vrećici četiri ručne bombe, dvije rasprskavajuće protupješačke mine, upaljač tenkovske mine, tri granate i dva komada streljiva.

  • Policija na svojoj internetskoj stranici ističe da tijekom kampanje “Manje oružja, manje tragedija” građani mogu bez sankcija, prekršajnih ili kaznenih postupaka, predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava

 

Opasna je sredstva očito odbacio neki nesavjesni građanin, a preuzeli su ih službenici protueksplozijske zaštite sisačko-moslavačke policijske uprave te će biti uništena.

Policija na svojoj internetskoj stranici ističe da tijekom kampanje “Manje oružja, manje tragedija” građani mogu bez sankcija, prekršajnih ili kaznenih postupaka, predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Time se, barem, ne ugrožavaju životi drugih ljudi kao u slučajevima kada se oružje i eksploziv ostavlja u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, kažu u policiji.

Dodaju da oružje i eksplozivna sredstva ne treba donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. “Želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti”, poručuje policija.

Komentiraj