Neke stvari nikada se ne mijenjaju – Bill Gates i dalje je najbogatiji čovjek na svijetu. Gates se na popisu najbogatijih ljudi nalazi od 1986. godine, a postajao je samo bogatiji, jer je software Microsofta postao gotovo standard na računalima diljem svijeta, piše Business Insider.

Gates je danas ‘težak’ 87.4 milijarde dolara, prema podacima Wealth-X-a. Od prvog pratitelja, vlasnika Zare Amancia Ortege, Gates je bogatiji za čak 20 milijardi dolara.

Bill Gates je obećao da će donirati polovicu svog bogatstva, a u svom je životu već donirao više od 27 milijardi dolara. Čini ga to najvelikodušnijim čovjekom na svijetu. Ipak, Gates novac zarađuje brže nego što ga stigne donirati.

“Imam dovoljno hrane i odjeće. Novac za mene znači gradnju organizacije i opskrbu najsiromašnijih na svijetu”, rekao je u intervjuu koji je za Telegraph dao 2013. godine. 2010. godine povukao se sa vrha Microsofta, te se posvetio filantropiji.

Sa suprugom Melindom vodi jednu od najjačih svjetskih humanitarnih organizacija. Bill&Melinda Gates Foundation donira milijune dolara projektima diljem svijeta koji se baziraju na razvoj agrikulture, urbanog siromaštva, globalnog zdravlja i obrazovanja. 2014. godine fundacija je donirala 50 milijuna dolara za borbu protiv ebole u Africi.

Komentiraj