Sirijski kurdski vođa Saleh Muslim pozvao je u četvrtak Europsku uniju na humanitarnu i političku potporu, objasnivši da kopnena ofenziva Turske u sjevernoj Siriji onemogućuje dopremu humanitarne pomoći.

“Ljudi svakodnevno umiru zbog nedostatka medicinskih potrepština”, rekao je Muslim tijekom posjeta Europskom parlamentu u Bruxellesu.

“Ljudima je potrebno sve. Teško je pronaći mlijeko u prahu za djecu, a u ljetnom je periodu vrlo teško doći i do vode”, kazao je supredsjedatelj sirijske kurdske Stranke demokratske unije (PYD).

Osim na humanitarnu, pozvao je međunarodnu zajednicu i na “političku pomoć”, ne preciziravši na što misli.

Turska je izjavila da su operacije pokrenute u Siriji prošli tjedan usmjerene prema ekstremistima IS-a i prema PYD-u, koju smatraju sirijskim ogrankom kurdskih pobunjenika koji djeluju na njihovu teritoriju.

 

Komentiraj

FOTO:faH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.