Ne znate kamo u subotu? Posjetite 115. Turopoljski fašnik, zabava je zagarantirana

Autor:

Turistička zajednica grada Velike Gorice

Ove subote, 10. veljače, naš grad obasjat će najveća zabava jer je na rasporedu 115. Turopoljski fašnik! Tradicionalna fašnička povorka, u kojoj sudjeluje oko 18 grupa, obilježena šarenilom kreativnih maski i maštovitih kostima, krenut će u 14 sati iz Školske ulice. Povorka će i ove godine prolaziti od glavnog kolodvora pa do šatora u Parku Franje Tuđmana zbog čega će biti zatvorene Zagrebačka i okolne ulice do 16:30 sati. 

Uz pajceka, luka i žira, već tradicionalno atmosferu će podizati i trenutni vladari našeg grada – luckasti Princ i Princeza Fašnik koji će biti u pratnji nevjerojatno humorističnog radijskog i TV voditelja, komičara i glumca Marija Petrekovića.

115. Turopoljski fašnik obogatit će i gosti iz drugih zemalja

  1. Turopoljski fašnik ima i međunarodni karakter jer će se u mnoštvu kreativnih skupina, ove godine naći i skupine iz drugih zemalja, kao što je Slovenija i Bugarska, a posjetit će nas maškare i iz drugih gradova – Dugog Sela i Petrijaneca.

Svih 18 grupa pokazat će svoju maštovitost – pojedini su inspirirani najgledanijim filmom prethodne godine pa će tako Velikom Goricom prošetati prave pravcate Barbie lutke, skupina koja je uobličila tradiciju i upravo se uputila na dobar stari petek na Gorice, a moći ćete vidjeti i mitološke likove – Korante iz Slovenije. Uz to, lijepo se obucite jer čete biti posjetitelji jedne zanimljive svadbe, a bome će se služiti i vojni rok te će nas posjetiti jedno strašno, ali simpatično afričko pleme! No nećemo vam sve otkriti, morat ćete nam se pridružiti i saznati što nam to sve grupe pripremaju!

Javite prijateljima i rodbini – povorka će po prvi put imati PRIJENOS UŽIVO

Po prvi put u povijesti Turopoljskog fašnika cijelu povorku na društvenim mrežama (na Facebook stranici Turistička zajednica Velike Gorice i Turopoljski fašnik) moći će pratiti i vaša rodbina, prijatelji i drage osobe koje nemaju priliku biti dio nevjerojatne atmosfere uživo. Malo iza 14 sati, kada Velika povorka pristigne do Zagrebačke ulice (pred balkon hotela “Bijela Ruža”) započet ćemo video prijenos uživo, stoga javite svima koje poznajete iz raznih krajeva zemlje i svijeta da nam se pridruže i budu dio fašničke atmosfere u srcu Turopolja – ako ne uživo, barem virtualno, iza malih ekrana. 

Ovogodišnji fašnik definitivno neće razočarati ljubitelje dobre fašničke zabave. Osim raznolikih fašničkih skupina, koje su pripremile zabavne točke koje će vam, ispred žirija i balkona hotela “Bijela Ruža”, i pokazati, očekuju nas i mnoge druge atrakcije. 

Veliku povorku i Karneval party ove godine obilježit će i paljenje Princa Fašnika

Nakon velike povorke, “Karneval party” nastavlja se u fašničkom šatoru u Parku dr. Franje Tuđmana, a kako bi svi mogli prisustvovati i biti dio paljenja Princa Fašnika, odlučili smo ga spaliti nakon Velike povorke kod fašničkog šatora u 17 sati! To neće biti kraj Fašničke Republike, ali je sigurna uvertira u propast te lošei bedaste vladavine neodgovornog vladara! No zabava tu neće prestati jer tada tek počinje pravo fašničko veselje!

Glazbeni program sve do kasnih večernjih sati!

Bogat fašnički program u Parku dr. Franje Tuđmana neprestano će pratiti i odličan glazbeni program, stoga nam se, odmah nakon završetka povorke pridružite u grijanom šatoru gdje će vas sve do dolaska Indire Forze zabavljati grupe Viking i Turbo X. Proglašenje pobjednika bit će u 17:45 sati, no sam vrhunac karnevalske zabave očekuje nas u 19:30 sati kada će na pozornicu doći legendarna Indira Forza i dobro nas rasplesati i zagrijati svojim najvećim i najpoznatijim hitovima koje rijetko tko ne zna!

Dok će neki vješto skrivati svoj identitet iza šarenih maski, drugi će se odvažiti biti svoji i bez njih. Bez obzira na izbor, svi su pozvani da se prepuste atmosferi ludosti i veselja koja će nas obuzeti. A za one koji se još uvijek nisu odlučili, svratite do slastičarne Memy i kušajte čarobni gorički krafnoled – savršenu slatku poslasticu koja će vas dodatno razveseliti! Budite s nama tijekom cijelog dana jer će biti ispunjen smijehom, glazbom i dobrom energijom, a sve dodatne informacije možete pronaći i na društvenim mrežama Turističke zajednice Velike Gorice te Turopoljskog fašnika. Vidimo se!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.