Fašnik u Divljem srcu grada – upoznavanje sa životinjama koje su uvijek maskirane

Pred vratima je vrijeme fašnika, a zagrebački Zoološki vrt obilježit će ga u subotu i u utorak. Šetnjom kroz Divlje srce grada obitelji mogu upoznati mnogobrojne životinje koje žive maskirane.

Ljubičastoprsa goura svoju krunu nikada ne skida s glave, a tamno područje oko očiju na licu prstenastorepog lemura podsjeća na masku lopova. Marabu je impozantna ptica koja sliči dirigentu u fraku. Zebrasti miš obožava svoj prugasti uzorak koji ga razlikuje od drugih sitnih glodavaca. Krinka vijetnamske mahovinaste žabe je nevjerojatna. Kada se umiri, ta žaba zeleno-smeđe boje s bradavicama izgleda kao mahovina. Živi list je kukac koji oponaša list kako bi se zaštitio. Zelena pak nosata ljutica plijen promatra pretvarajući se da je lijana. Posebne moći ima tropasni pasanac. Taj se mali oklopnjak u slučaju opasnosti pretvara u kuglu.

Sva djeca koja na te dane dođu kostimirana, imat će slobodan ulaz.

Iz Vrta podsjećaju sve posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera. Zoološki vrt grada Zagreba svakodnevno je otvoren od 9 do 17 sati, a ulaz u Vrt je moguć do 16 sati kada se zatvaraju blagajne.

Komentiraj