Danas je na Zagrebačkoj burzi nastavljeno trgovanje dionicama kompanija iz sastava Agrokora – Belja, Jamnice, Leda, PIK-a Vinkovci, Tiska, Vupika, Zvijezde i Žitnjak.

Najveća gubitnica jutrošnjeg trgovanja je dionica Leda s padom cijene za 75%, uz promet od  1,7 milijuna kuna. Trgovanje tim dionicama na burzi bilo je prekinuto krajem travnja, a sada su se, kažu na burzi, stekli uvjeti za nastavak trgovanja, s obzirom da su te kompanije objavile godišnja izvješća za 2016. i prve rezultate u 2017.

Tvrtke iz sastava Agrokora izvijestile su, uoči ponovnog početka trgovanja njihovim dionicama na Zagrebačkoj burzi, o korporativnim jamstvima vrijednima milijarde kuna, koja su dale kao osiguranje za obveze tog koncerna, a koje su dospjele na naplatu 9. travnja.

Jamnica je izvijestila da je otvaranjem postupka izvanredne uprave na naplatu dospjelo više od 25,7 milijardi kuna korporativnih jamstava, a riječ je o tražbinama koje su vjerovnici prijavili u postupku izvanredne uprave.

Jamstava o kojima je izvijestila Zvijezda veća su od 24 milijarde kn, kod Leda i Belja se radi o iznosu od po 19,8 milijardi kuna, kod Vupika 19,6 milijardi, a kod PIK Vinkovci 20 milijardi kuna.

Komentiraj