Nastavljeno suđenje ‘Daruvarcu’: Svjedočila vlasnica kafića

Dino Stanin/PIXSELL

U nastavku suđenja za brutalno premlaćivanje Darku Kovačeviću ‘Daruvarcu’ u četvrtak je svjedočila vlasnica kafića u kojem je premlaćena 18-godišnjakinja.

Obrana i dalje inzostira na tome da su “black out” te večeri kod optuženog Darka Kovačevića ‘Daruvarca’ izazvali alkohol i steroidi koje je uzimao za povećanje mišićne mase. “Jasno je da vještak ne zna dovoljno o steroidima koje je optuženi uzimao. Vještak u svom nalazu govori da se kod optuženog radi o poremećaju osobnosti iako ga ne utvrđuje, pa je vještvo nejasno. Treba ga pozvati da se očituje o tome, a nakon toga provesti novo kombinirano vještačenje”, rekao je odvjetnik optuženog Andrej Korljan.

“Čulo se kako joj majka govori da je mora odvoditi iz hotela jedva punoljetnu. Pokazao mi je i poruke u kojima mu piše da bi njih dvoje po godinama bili bolji par”, rekla je svjedočeći 26-godišnja vlasnika kafića. Njezin je iskaz izazvao reakciju zastupnika optužbe Igora Vulića koji je rekao kako ga je predočila na način da se ne sjeća ničega protiv optuženog, ali se itekako potrudila 18-godišnjakinju prikazati kao – “kurvu”.

Prema svjedočenju, vlasnika te večeri nije bila unutar kafića, već na terasi, pa nije vidjela što se događa. “Bila je krvava. Izvela sam je vani i odveli smo je u susjedni kafić. Rekla je da se ne zove hitna i policija jer majka ne smije saznati. Lice joj je bilo krvavo i susjeda je zvala hitnu pomoć. Nisam vidjela jeli joj itko u kafiću priskočio u pomoć. Trebala je ljeto odraditi kod nas. Prije toga je dva puta konobarila i to je sve. Ona je stalno dolazila, a on povremeno”, rekla je.

Potvrdila je da u kafiću postoje tri nadzorne kamere i da ima aplikaciju za pregledavanje na mobitelu ali nije znala odgovoriti zbog čega nije pregledala snimku. Demantirala je da su ona i njen suprug zabranili prijateljici premlaćene djevojke da zovu policiju i hitnu, te da je baš ona rekla Kovačeviću da bježi.

“Ona mi je početkom svibnja rekla da je s Darkom. Rekla mi je da ga voli. Krajem svibnja Darko joj je, čula sam, govorio da želi prekinuti. Više puta mi se požalio da ga uhodi i opsjeda. Da je spominjao bombu zvala bi policiju”, dodala je vlasnica kafića.

U petak je predviđeno saslušanje 18-godišnje žrtve i njene majke, piše Zadarski.

Komentiraj