Napadači u vojnim odorama u petak su ubili  najmanje 13, a ozlijedili 15 ljudi u trgovačkom dijelu grada u nemirnoj sjeveroistočnoj pokrajini Assam, u napadu za kojeg vlasti optužuju regionalne separatističke skupine.

Svjedoci prenose kako su napadači pucali nasumično i bacali granate na posjetitelje veoma posjećenog sajma koji se održava svakog tjedna u Kokrajharu, gradu udaljenom 220 km zapadno od komercijalnog središta Guwahatija.

Jedan napadač je ubijen, a sigurnosne službe su u potjeri za još njih troje od četvero koji se skrivaju u obližnjoj šumi, rekao je šef assamske policije Mukesh Sahay novinarima.

Sahay je za napad optužio skupinu Nacionalni demokratski front Bodolanda (Songbijita), militante koji se bore za odvojenu državu autohtonog stanovništva plemena Bodo.

U nerazvijenoj i udaljenoj pokrajini Assam godinama traju etničke i plemenske pobune, a stranka Bharatiya Janata indijskog premijera Narendre Modija je u njoj ovog svibnja po prvi put osvojila vlast na lokalnim izborima, nakon što su obećali povećanje izdvajanja za tu pokrajinu.

Komentiraj

FOTO:EPA/FAROOQ KHAN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.