Protiv 18-godišnjaka kod kojega je nađen eksploziv pentrit, a kasnije i drugo oružje, podnesena je kaznena prijava, izvijestila je u četvrtak varaždinska policija.

Kod mladića je policija našla krajem prošloga tjedna bijelu plastičnu materiju težine 91,6 grama, za koju je vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu utvrđeno da je visokobrizantni vojno formacijski eksplozivu tipa pentrit.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, 12. kolovoza izvršena je pretraga doma i drugih prostorija kojima se mladić koristi i tad je policija našla i oduzela plinski pištolj, spremnik, vježbovnu protutenkovsku minu, jednu vježbovnu protupješačku rasprskavajuću odskočnu minu i jednu vježbovnu protupješačku minu.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.