Screenshot youtube

NAKON THOMPSONOVOG KONCERTA Velika gužva ispred policije u Bauerovoj, osmorica privedenih

Veliku gužvu ispred 5. policijske postaje u Bauerovoj sinoć su, malo iza ponoći, uočili uznemireni građani. U masi poprilično jednolično odjevenih i vidno alkoholiziranih ljudi prepoznati su obrisi navijačke subkulture i karakteristična simbolika HOS-a.

Obzirom da je na nedalekoj Šalati održan koncert Marka Perkovića Thompsona za pretpostaviti je da je riječ o posjetiteljima tog događaja. Ispred postaje su bile dvije policijske “marice” i kola hitne pomoći pod rotirajućim svjetlima.

Iz same 5. policijske postaje su otklonili mogućnost izvještavanja o detaljima događaja i uputili na Ured za odnose s javnošću PUZ-a. Niti ondje nisu bili odveć rječiti te do 13 sati nisu posjedovali službeni dokument i zapisnik obrade eventualnih delikvenata i prijestupnika.

Nakon nastupa predmetnog pjevača, inače, redovito bude nekolicina privedenih zbog uzvikivanja kontroverznog slogana “za dom spremni” i drugih oblika narušavanja javnog reda i mira.

Iz Policijske uprave zagrebačke su naknadno službeno izvijestili da je na samom koncertu uhićeno i u službene prostorije prepraćeno osmero posjetitelja. Protiv njih su podignuti optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima javnog reda i mira a kriminalističkim će se istraživanjem utvrditi je li došlo i do drugih protupravnih ponašanja.

O detaljima PUZ nije izvijestio ali su dodali da je na koncertu bilo 5,5 tisuća posjetitelja.

Komentiraj