Nakon govora na demonstracijama John Boyega je postao najtraženiji glumac

John Boyega, glumac najpoznatiji po ulozi u tri posljednja dijela franšize „Ratovi zvijezda“, tijekom demonstracija održanih u srijedu u Londonu uzeo je megafon u ruke i održao govor koji je impresionirao okupljene. Snimka govora postala je viralna a na kraju je Boyega rekao „Ne znam hoću li imati karijeru nakon ovoga“ dodajući kako je govorio iz srca. Radilo se o Black Lives Matter demonstracijama pri čemu je Boyega rekao kako su životi crnaca uvijek bili važni.

Prema reakcijama brojnih redatelja na društvenim mrežama čini se da Boyegina karijera ne samo da neće biti zaustavljena već će moći birati s kojim će redateljima raditi u budućnosti. Peyton Reed, redatelj filma „Ant-Man“ preko Twittera mu je poručio da će raditi s njime kad god on poželi dodajući „Samo nastavi“. Glumica i odnedavno redateljica Olivia Wilde poručila mu je „Bila bi počašćena rasiti s Johnom Boyegom i samo se nadam da ću dobiti priliku. Čuvamo ti leđa John. Nemoj ustuknuti“.  Mike Flanagan, redatelj horora „Doktor Sleep“, poručio je „Volio bi raditi s Johnom Boyegom u bilo koje vrijeme i smatrao bi se pri tome sretnikom“. Cathy Yan, redateljica filma „Birds of Prey“, kratko je poručila „Ja bi voljela raditi s Johnom Boyegom“ dok je Edgar Wright, redatelj filma „Vozač“ (Baby Driver) napisao na Twitteru „Radio sam već i volio bi opet. Tako sam ponosan na Johna“. Sličnu poruku poslao je i redatelj Jordan Peele, redatelj filma „Bježi“ dok je Emily V Gordon, koscenaristica filma „Moja ljubavna priča“ (Big Sick) napisala „Ostvarili bi mi se snovi kada bi napisala ulogu za Johna Boyegu“. Rodney Rothman, koredatelj animiranog filma „Spider-Man: Novi svijet“ (Spider-Man: Into the Spider-Verse) poručio mu je „Imam nešto sjajno što ću mu ponuditi već danas“. I za kraj, producenti franšize „Ratovi zvijezda“ poručili su mu preko Twittera „Uz tebe smo i podržavamo te“.

Govor Johna Boyege nije njegova prva reakcija na događaje u Americi nakon ubojstva Georga Floyda. On je prošli tjedan objavio poruku na Twitteru gdje je napisao „Stvarno jebeno mrzim rasiste“ ali su neki od njegovih sljedbenika na društvenim mrežama komentirali kako ne bi trebao komentirati probleme u Americi. Boyega je rođen i odrastao u Londonu i odgovorio je „Iako ne živim u Americi, ja sam crnac… I zato ću ponoviti ‘jebite se vi bijeli rasisti’. Ne možete me uplašiti. Nisam čovjek koji se plaši. Nisu me odgojili slabići“.

Komentiraj