Nakon rekonstrukcije Vlade obračun s Brkićem opet u fokusu Plenkovića

Iako su Milijana Brkića već proglasili najvećim dobitnikom rekonstrukcije, izvor blizak vrhu HDZ-a tvrdi da je riječ o ‘međufazi’

Visoki politički izvor blizak vrhu HDZ-a izjavio je koncem vikenda za Nacional kako se politički obračun s Milijanom Brkićem, zamjenikom predsjednika HDZ-a i aktualnim potpredsjednikom Sabora, opet vraća u prioritetni fokus hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Tu je situaciju isti izvor opisao ovako: “Sve je to stvar tempiranja. Kada već nije reagirao na prvotne signale svojih bliskih suradnika i riješio ga se u zenitu afere SMS, Plenković je morao pričekati da završi rekonstrukciju Vlade jer da je s tim obračunom požurio riskirao bi da mu unutarstranački oponenti pod Brkićevim utjecajem možda i sruše Vladu. Ali sada se okolnosti opet bitno mijenjaju. Plenković je svoju poziciju opet ojačao, čeka samo jedan krivi potez i ekspresno će se obračunati s Brkićem. To je naprosto pitanje trenutka jer njih dvojica su dva potpuno različita svijeta”.

Unatoč tim tvrdnjama, proteklih se dana mogao steći posve drugačiji dojam. Brkić se razmahao, paradirao prostorijama središnjice stranke umalo
pod ruku s Plenkovićem i zajedno večeravao s njime na povjerljivom druženju odabranika iz vrha stranke. Pa se počela nametati i percepcija da ga se može smatrati najvećim dobitnikom netom dovršene Plenkovićeve rekonstrukcije.

Počeo je davati energične izjave o nastavku rješenja problema građana koje suštinski potkopavaju sve Plenkovićeve deklaratorne najave o energičnijem ulasku u finale aktualnog mandata. Međutim, izvori bliski Plenkoviću imaju sasvim drugačiju percepciju tih zbivanja i navode da se radi samo o međufazi u njihovim odnosima koja sigurno neće prerasti u značajno približavanje u politički suživot. Da bi to doista moglo biti tako, sugeriraju i iz više neovisnih izvora Nacionalu potvrđene najave da je Brkić u međuvremenu zatoplio odnose s Tomislavom Karamarkom te da počinju iznova koketirati, povezani ambicijama za povratkom svoje apsolutne moći u HDZ-u.

Komentiraj