Nakon objave Nacionalnog stožera o 86 novooboljelih, županije izvijestile o deset novih slučajeva

Nacionalni stožer civilne zaštite u subotu je objavio da je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata zabilježeno 86 novoobljelih od koronavirusa, a jedna je osoba preminula. Na bolničkom liječenju je 85 pacijenata, od toga su na respiratoru 3 pacijenta.

Nakon objave Nacionalnog stožera javili su se Stožeri tri županije, te objavili da je još deset novih oboljelih.

U Karlovačkoj županiji tri novooboljele osobe

U Karlovačkoj županiji troje je novooboljelih od Covida-19 i to dvije osobe u Karlovcu i jedna u Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Novooboljela osoba iz Ogulina je mlađi muškarac koji je u samoizolaciji od 28. lipnja i kontakt je ranije zaražene osobe.

U Karlovcu za jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.

U Požeško-slavonskoj petero pozitivnih

Stožer CŽ Požeško-slavonske županije javlja 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su pristigli svi rezultati testiranja obavljenih u petak i nakon što je Nacionalni stožer već objavio podatke za subotu.

U Istarskoj žuoaniji dva nova slučaja

Stožer CT Istarke županije javlja da su tijekom subote zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u toj županiji, isto tako nakon bjave stanja Nacionalnog stožera. Riječ je o zaraženom koji je poslovno došao iz Srbije, a u drugom slučaju riječ je o kontaktu već zaražene osobe.

Također, Stožer navodi da je 11 osoba ‘vraćeno u matičnu državu’.

STOŽER: Danas 86 novih slučajeva, jedna osoba preminula

Komentiraj