REAKCIJA NA PISANJE NACIONALA Saborski odbor zatražio izvješće tajnih službi oko prisluškivanja hrvatskih dužnosnika

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborski je odbor zatražio izvješće naših tajnih službi oko prisluškivanja hrvatskih dužnosnika iz susjedne BiH, što je Nacional ekskluzivno objavio u novom broju, potvrdio je u četvrtak predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obajvještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske. To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je da Odbor traži informacija od sigurnosne službe što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. “Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, poručio je.

Podsjetimo, Nacional je otkrio kako tajna izvješća OSA-e pokazuju da medijskoobavještajnim podmetanjima Bakir Izetbegović potkopava i testira hrvatskog premijera. Izvješća OSA-e bude sumnju da se OSA zloupotrebljava za afirmaciju političkih interesa i agende Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. OSA nije jedina državna institucija u BiH kojoj se pripisuje da se zloupotrebljava za političke interese jedne stranke i jednog naroda.

Komentiraj