Najopasnijim mamcem za viruse na internetu proglašen Graham Norton

Tv voditelja Grahama Nortona  u stopu prati glumac i zabavljač Ricky Gervais, te glumac Tom Hardy, a slijede ih Idris Elba, Ruth Jones, Margot Robbie, kate Moss, Bella Hadid i Mery Berry dok se Mick Jagger našao na petom mjestu. Rezultat je to istraživanja tvrtke za kibernetičku sigurnost McAfee čiji predstavnik je povodom tog istraživanja izjavio:

„Znamo da internetski kriminalci koriste fascinaciju potrošača kulturom slavnih da bi nesuđene obožavatelje usmjerili na zlonamjerne web stranice koje instaliraju zlonamjerni softver na svoje uređaje. Hakeri iskorištavaju njihovu popularnost. Potrošači pretražuju mrežu za besplatnu internetsku zabavu više nego ikad prije. Cyber kriminalci nastavljaju s praksom lažnih web lokacija za koje tvrde da nude besplatan sadržaj. Ključno je da obožavatelji ostanu budni u digitalnoj zaštiti i dobro razmisle prije nego što kliknu.”

McAfee je svoje istraživanje proveo tražeći poznate osobe čija su se imena najčešće pojavljivala uz fraze za pretraživanje poput “torrent”, “free mp3”, “nudes” ili “pirated download”.

Komentiraj