Dodikov načelnik Srebrenice usred grada postavio plakat Aleksandra Vučića

Jumbo plakat predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s natpisom “Zahvalna Srebrenica” postavljen je u središtu tog gradića u istočnoj Bosni drugi put u nekoliko dana, nakon što je prvi netko prošlog vikenda poderao

Kako je objavio N1 BiH, načelnik općine Srebrenica Milan Grujičić, član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, proteklog je tjedna u gradu postavio veliki plakat predsjednika Srbije, s objašnjenjem da je postavljen “u znak zahvalnosti za višemilimunska sredstva koja je predsednik Srbije donirao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj”.

“Mi smo ispred općinske uprave postavili plakat, s obzirom da imamo obavezu da se zahvalimo predsjedniku Vučiću koji je mnogo doprinio da život Srebreničana bude bolji tom donacijom”, izjavio je Grujićić. Bivši načelnik općine Ćamil Duraković ocijenio je kako je postavljanje plakata “posljedica izborne godine u Srbiji ali i u BiH”. “Ukoliko se općina i lokalna vlast želi zahvaliti, postoje različiti načini kako se to može učiniti. Ovo nije ništa doslovce do pumpanja etno-nacionalnih priča”, kazao je Duraković za N1 BiH.

Taj plakat, s natpisom “Zahvalna Srebrenica” na ćirilici, ubrzo je poderan. Novi je – na latinici.

Srebrenica će za mjesec dana obilježiti 25 godina od genocida Vojske Republike Srpske nad Bošnjacima, u kojemu je 1995. ubijeno više od osam tisuća muškaraca sa srebreničkog područja. U to je vrijeme današnji predsjednik Srbije bio u Srpskoj radikalnoj stranci (SRS) Vojislava Šešelja, čiji su članovi ratovali u BiH, i čiji je predsjednik zbog ratnog huškanja osuđen pred Haškim sudom. Šešelj danas negira genocid u Srebrenici, baš kao i Aleksandar Vučić.

 

Komentiraj