NABAVNA AKADEMIJA Mr. sc. Nataša Cikač upoznaje polaznike s operativnom i strateškom nabavom

Autor:

facebook.com

Istraživanje, provedeno krajem prošle godine, pokazalo je da mnogi hrvatski djelatnici u nabavi trebaju biznis edukaciju iz tvrdih vještina, tj. specijalističkog znanja. Zato je mr. sc. Nataša Cikač osmislila program ‘Nabavne akademije’ koji polaznike upoznaje s operativnom i strateškom nabavom te mogućnostima poboljšanja nabave.

Ona će djelatnicima u nabavi, direktorima i vlasnicima poduzeća i svima ostalima koji se indirektno bave nabavom u svojem radu, omogućiti da steknu široko znanje iz te specifične djelatnosti.

“U suvremenom se poslovanju nabavi pridaje sve veća važnost. Mnogi danas njezinu funkciju smatraju strateškom. Naime, kvalitetna nabava povećava zadovoljstvo kupaca, stvara uštede i povećava profit. Nabavna akademija odgovor je na potrebe djelatnika u nabavi. Pokazuje to istraživanje koje smo proveli na uzorku od 56 hrvatskih poduzeća. Ono je otkrilo da su djelatnici u nabavi željni edukacije o tvrdim vještinama, no da se znanje o nabavi najčešće prenosi sa starijih kolega na mlađe. Zbog toga svi djelatnici u nabavi nisu u potpunosti upoznati s najnovijim trendovima. Tržište se mijenja, a mjenjaju se i metode i tehnike u nabavi. Poduzeća koja žele što bolji položaj na tržištu, moraju ih znati primjenjivati u svakodnevnom radu”, rekla je mr. sc. Nataša Cikač, vlasnica tvrtke Cronata.

Program ‘Nabavne akademije’ obuhvaća tri modula: operativnu i stratešku nabavu te mogućnosti poboljšanja u nabavi. Kroz te module polaznici će naučiti kako planirati nabavu i troškove, kako izgleda proces naručivanja, praćenja te planiranja zaliha i potreba, koji su ključni pokazatelji uspješnosti (KPI) te kako pisati izvještaje. U sklopu poduke o strateškoj nabavi govorit će se, među ostalim, o nabavnim kategorijama, odnosima s dobavljačima te upravljanju rizicima.

Pri poučavanju se koriste suvremene metode poput prezentacija, video isječaka, simulacija slučajeva te praktičnih primjera iz poslovne prakse. Svaki modul traje jedan dan, a program ‘Nabavne akademije’ se održava u ožujku, travnju i svibnju.

Mr. sc. Nataša Cikač ima više od dvadeset godina poslovnog iskustva u korporativnom okruženju iz područja nabave i logistike te trogodišnje iskustvo u poduzetništvu koje obuhvaća uspješno poslovanje sa domaćim i stranim poduzećima. Članica je Hrvatske udruge nabavne djelatnosti i konzultantica Europske banke za obnovu i razvoj.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)