Na ultimativnom kvizaškom prvenstvu u Berlinu naši natjecatelji postigli odlične rezultate

Na utimativnom kvizaškom prvenstvu (The Ultimate Quizzing Championchips) koje je održno od 4. do 6. studenog 2022. u Berlinu u organizaciji International Quizzing Association, sudjelovalo je osam igrača iz Hrvatske: Dean Kotiga, Domagoj Pozderac, Krešimir Sučević Međeral, Lovro Jurišić, Mario Kovač, Neven Trgovec, Perica Živanović i mlada nada koju je sponzorirao Hrvatski kviz savez – Lucian Šošić.

U oštroj konkurenciji hrvatski su kvizaši pokazali zavidne rezultate, naročito, jer je kviz nov “sport” kod nas, dok su ostale europske nacije u tom već desetljećima.

Igrale su se različite kategorije u različitim formatima: ‘Pub kviz’ – Nacionalni kup i  Aspiracijski up, Club kup, Individualni kviz – 100 pitanja općeg znanja i Specijalistički kvizovi u različitim kategorijama kao što su film, sport, povijest, dok se vizualne umjetnosti igraju individualno.

Naši natjecatelji ostvarili su odlične rezultate. Neven Trgovec osvojio je zlato u kategoriji Sport, srebro u individualnom kvizu u kategoriji ispod 30 godina, i srebro kao dio tima The Rolling Scones u klupskom natjecanju Dean Kotiga se vraća s broncom u kvizu vizualnih umjetnost, srebrom kao dio tima The Rolling Scones i broncom u parovima
Ekipa Kumova Slama u kojoj su Mario Kovač, Perica Živanović, Lovro Jurišić i Lucian Šošić osvojila je broncu u aspiracijskom kupu.

Odličan uspjeh naših kvizaša u njihovo međunarodnom nastupu u ‘sportu’ koji je sve popularniji u našoj zemlji.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner