Četvrtak u Hrvatsku donosi vjetrovito i hlado, te umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje će biti snijega, poglavito u gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Dalmacije, a snijeg može pasti mjestimice na obali i otocima, prognoziraju iz DHMZ-a. Na Jadranu, osobito srednjem i južnom, povremeno kiša, na otocima i na krajnjem jugu i pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar početkom dana slab, od sredine dana umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka, većinom poslijepodne mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 4 do 9 °C.

Meteoalarm je za riječko područje izdao crveno upozornje zbog olujne i orkanske bure, čiji će udari biti i do 185 km/h. Zbog jake i orkanske bure crvena su upozorenja na snazi i za cijelu jadransku obalu. Ostatak Hrvatske Meteoalarm je ‘obojao’ u žuto i narančasto, zbog vrlo niskih temperatura prema kraju dana, olujne bure i sjevernjaka, te smrzavanja mokrih kolnika.

meteo

Sutra djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Sredinom dana na širem području grada mjestimice je moguć slab snijeg.

Vjetar slab do umjeren, poslijepodne i jak sjeveroistočni i sjeverni, na okolnome gorju s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 1 do 3 °C.

Komentiraj