Zanimljivosti
Decoration icon

Marco Polo

Na medijskoj konferenciji predstavljen 3. Marco Polo Art Festival

Autor:

FOTO: Utemeljitelj i direktor festivala, gospodin Igor Prižmić

Održana je medijska konferencija na kojoj je predstavljan programa ovogodišnjeg Marco Polo Art Festivala koji će se održati od 09. do 14. lipnja uz program PLUS koji će trajati do 30. srpnja.

Ovaj festival teži promicati, podražavati, graditi i ispoljavati osebujnosti svekolike umjetničke produkcije glazbenog, filmskog, književnog i likovnog izričaja, a koje su nastale na temi Puta Svile.

Program 3. Marco Polo Art Festivala obuhvaća osim pomno odabranih, glazbenih,  likovnih i filmskih produkcija, značajan i dragocjen impostant u uspostavljanju međukulturalnoga dijaloga, istraživačkom, umjetničkom i funkcionalnom propitivanju, traženju i nalaženju prostora umjetničke slobode i autorskog djelovanja.

Utemeljitelj i direktor festivala gospodin Igor Prižmić ovom prigodom naglasio je kako je ove godine proširen glazbeni program te će se tijekom cijelog ljeta održavati umjetnički program kroz edukacijske satove, koncerte, filmske večeri i izložbe.

Grad Korčula je ponosni domaćin ovog festivala te je gradonačelnik, gospodin Andrija Fabris rekao kako mu je “izuzetna čast” što se ovakav festival održava u gradu Korčuli. Kazao je kako je “Korčula mala, ali značajna točka na putu Marca Pola”.

Uz predstavnike ambasada država Azerbejdžana, Bugarske, Turske, Indije, Indonezije, Irana, Kazahstana, Koreje, Kine i Ruske Federacije predstavljena je priča o prijateljstvu ovih država kojima se promiče njihova kultura.

U razdoblju od 09. do 14. lipnja održat će se 4 koncerta, 3 izložbe, 11 projekcija filmova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.