Na Jadranu sunčano i većinom vedro, u unutrašnjosti mjestimice rosulja

Na Jadranu će u ponejdeljak prevladavati sunčano i većinom vedro. U unutrašnjosti magla i niski oblaci, mjestimice s rosuljom, a u Lici se očekuju barem kraća sunčana razdoblja. Tijekom jutra i ponegdje uz obalu može biti magle i sumaglice, a u gorskoj unutrašnjosti slabog mraza, prognoziraju iz DHMZ-a.

Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, a u Dalmaciji i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između 7 i 11, na Jadranu od 17 do 22 °C.

Meteoalarm je za utorak izdao upozorenja žute boje za područja Osijeka, Zagreba, Karlovca i Gospića, gdje se očekuje magla, a zbog mogućih olujnih udara bure i žuto upozorenje za riječko područje.

U utorak na Jadranu i predjelima uz njega pretežno sunčano. Drugdje u nizinama unutrašnjosti većinom oblačno uz sumaglicu i maglu te povremenu rosulju. U gorju ujutro magla, pongdje i mraz, a danju djelomice sunčano, osobito uz Lici.

Vjetar slab, duž obale umjerena, ponegdje moguće i jaka bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 0 do 5, u gorju od -3 do 2, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna između 8 i 11 na kopnu te od 17 do 21 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije.

Komentiraj