Na hrvatskom objavljen roman “Tangerka” Christine Mangan

Roman “Tangerka” autorice Christine Mangan, svjetski bestseler po kojemu George Clooney planira snimiti film sa Scarlett Johansson u jednoj od uloga, dobio je svoj hrvatski prijevod u izdanju nakladnika Stilus.

Christine Mangan doktorirala je engleski jezik na Sveučilištu u Dublinu na temu gotičke književnosti 18. stoljeća, te magistrirala kreativno pisanje na Sveučilištu Southern Maine. “Tangerka” (2018.) je njezin prvi roman koji je odmah privukao veliku pozornost te je postao svjetski bestseler.

Knjigu je kritika proglasila jednim od najboljih prvijenaca godine, napetim i atmosferičnim štivom napisanim “kao da su Donna Tartt, Gillian Flynn i Patricia Highsmith surađivale na scenariju za Hitchcockov film”. Prestižni britanski knjižarski lanac Waterstones proglasio je “Tangerku” knjigom veljače 2019.

“Tangerka” čitatelja vodi u egzotični Maroko pedesetih godina dvadesetog stoljeća, u napetoj priči o tajnama i skrivenim namjerama. Priča započinje prizorom trojice muškaraca koji izvlače tijelo iz mora. “Kome tijelo pripada i kako je završilo u vodi? U nastavku dvije žene naizmjenice pripovijedaju priču kojom će čitatelju pružiti dug i psihološki kompleksan odgovor na to pitanje”, stoji u najavi.

Prijevod na hrvatski potpisuje Mirjana Čanić.

“Savršen spoj ‘Djevojke u vlaku’ i ‘Talentiranoga gospodina Ripleya’ pod suncem Maroka”, napisao je The Times.

“Ova izvanredna, napeta priča i njezino egzotično mjesto radnje potaknuli su i Georgea Clooneyja da licitira za filmska prava, a jedna od uloga pripala bi Scarlett Johansson”, poručuju iz Stilusa.

Komentiraj