Na Europskom prvenstvu u Varni odbojkaši Hrvatske došli do prve pobjede

Autor:

28.05.2017., dom odbojke Bojan Stranic, Zagreb - Europske kvalifikacije odbojkasa za Svjetsko prvenstvo 2018., 5. kolo skupine E, Hrvatska - Srbija. Ivan Raic, Drazen Luburic. "nPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u svom je drugom nastupu u skupini B na Europskom prvenstvu u Varni stigla do prve pobjede svladavši Ukrajinu sa 3-2 (17-25, 25-22, 20-25, 25-15, 15-13).

Petar Đirlić sa 18 i Marko Sedlaček sa 16 poena bili su najučinkovitiji kod Hrvatske, dok je Oleh Plotnicki upisao 17 poena za Ukrajinu.

Hrvatska je prejednostavno izgubila prvi set, kod niti jednog igrača nije funkcionirao servis, dok su bili i vrlo loši na prijemu. No, u drugom setu “proradio” je servis pa je Hrvatska po prvi put uspijevala stvarati serije poena što je donijelo i prvi osvojeni set.

U trećem setu igra je bila izjednačena sve do rezultata 14-13 za Ukrajinu, a onda su Ukrajinci napravili seriju 7-1 kojom su se odvojili na 21-14 te više nije bilo povratka za Hrvatsku u tu dionicu igre.

Četvrti je set protekao u potpunoj dominaciji Hrvatske koja je povela sa 3-0, tu prednost održavala do sredine seta, a onda se još jednom serijom odvojila na 16-9 te mirno privela tu dionicu igre kraju u svoju korist.

Peti je set protekao u izjednačenoj igri u kojoj niti jedan sastav nije imao više od dva poena prednosti, a presudio je blok Mihalja na meč-loptu.

Hrvatska je sada na omjeru pobjeda i porza 1-1, a Ukrajina na 0-2.

Treći nastup Hrvatska će imati već u petak protiv Španjolske.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.