Prošlo je pet godina od smrti Kemala Montena

Arsen Dedić, koji će umrijeti pola godine kasnije, rekao je kako mu je Kemo bio jedan od najvećih prijatelja u životu, kao i jedan od najvećih kantautora, čija je smrt veliki gubitak za sve nas. Kemal Monteno preminuo je 21. siječnja 2015. godine.

“On je bio jedna kantautorska rijetkost, jedna osoba koju sam ja uvijek njegovao. Uvijek sam govorio kako ih imam tri u životu – Endrigo mi je bio stariji brat, Okudžava mi je bio stric, a Kemo mi je bio mlađi brat.”

Dedić je dodao kako ga je Montenova smrt iznenadila jer se u posljednje vrijeme uvijek šalio na njegov i svoj račun, budući da “nijednom od njih nije cvjetalo zdravlje”.

Pričao je kako su tijekom karijere dosta nastupali zajedno, te kako mu je dosta pomagao kad je došao u Zagreb i sve do posljednjeg dana bio uz njega.

“Putovali smo i po svijetu, imali smo koncerte u Goeteborgu, Stockholmu i u Veneciji, gdje smo održali koncert za Sarajevo, na koji je došao i gradonačelnik Venecije. Cijeli život sam povezan s njim, još od njegove punoljetnosti, kad je kao klinac stanovao na Koševu, a njegov otac je također bio moj dragi prijatelj… Šta mogu, izgubio sam dio sebe”.

Komentiraj