Na današnji dan 1947. rođen je Oliver Dragojević

Fenomen i legenda hrvatske glazbene scene, pjevač koji je bio obožavan od naših ljudi diljem svijeta. Svojim je pjesmama i karijerom dugom 50 godina zauvijek ostavio svoj trag.

Rođen je 7. prosinca 1947. godine u Veloj Luci, mjestu na otoku Korčuli, a preminuo je 29. srpnja 2018. godine u Splitu, nakon jednogodišnje borbe s karcinomom pluća. Imao je tri sestre koje su preminule do 1949. godine kada je rođen njegov brat Aljoša. Oliverova majka je tijekom Drugog svjetskog rata bila u El Shattu, kompleksu izbjegličkih logora u pustinji na poluotoku Sinaju u Egiptu.

O tome je on pričao: “Rodija san se kao peto dite Mate i Kate Dragojević iz Vele Luke na Korčuli, i to u zgradi škole “Natko Nodilo”, u kojoj je tada bilo rodilište. Mater mi je dala ime po Oliveru Twistu. Govorila je poslin da je to bilo zato jer smo bili prava poslijeratna sirotinja. Prije mene su se rodile tri sestre – Glorija, Marija i Tatjana, ali su i umrle prije moga rođenja, dvi u Veloj Luci odmah posli poroda, a jedna u partizanskome zbjegu u El Shattu od salmonele. Stariji od mene je i brat Aljoša.”

Komentiraj