U dva odvojena slučaja na Badnjak je u Hrvatsku na dubrovačkom području nezakonito ušlo osam afganistanskih i pet albanskih državljana, koji su postupkom readmisije predani policiji u Crnoj Gori, odakle su i ušli u Hrvatsku.

Dubrovačko-neretvanska policija u utorak je priopćila kako je osam Afganistanaca u subotu popodne hrvatsku granicu nezakonito iz Crne Gore prešlo iznad mjesta Dubravka u Konavlima.

Petero albanskih državljana je, pak, u Hrvatsku istoga dana ušlo u blizini graničnog prijelaza Klek.

Njih je prethodno, prije graničnog prijelaza, iz vozila iskrcao jedan Albanac, koji je potom državnu granicu prešao zakonito preko navedenog prijelaza, te ih je ponovno ukrcao u vozilo nakon što su nezakonito prešli granicu.

Svim stranim državljanima je dubrobačko-neretvanska policija odredila zabranu ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od po jedne ili dvije godine, te su postupkom readmisije predani crnogorskoj policiji.

Albanski državljanin koji je pomagao u nezakonitom prelasku granice prekršajno je sankcioniran.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.