Na ‘Andriji Štamparu’ novi model uzimanja briseva na koronavirus

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar” od ponedjeljka je uveo novi model uzimanja briseva na koronavirus za građane.

Na testiranje ćete moći doći isključivo uz prethodnu narudžbu na online platformi – https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar

“Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZJZ “Dr. Andrija Štampar” od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja”, istaknuli su iz Štampara u priopćenju.

Građani će na tim stranicama moći odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se odvijati od 8 do 10 sati.

Zavod će svakodnevno dodjeljivati 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane mole da koriste online model plaćanja i da unaprijed ispune obrazac s podacima kako bi ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja.

Ako su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u covid ambulantama u domovima zdravlja.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ističu da ako sami plaćate testiranje, obavezno je prilikom dolaska pokazati potvrdu banke o izvršenoj uplati. Također, plaćanje možete izvršiti i na blagajni Zavoda te je moguće platiti gotovinom ili karticom. Ako je, pak, svrha testiranja put u inozemstvo, građani tebaju doći s relevantnom informacijom o valjanosti trajanja testa vezano uz odredišnu državu.

Komentiraj