Pixabay

MVEP POTVRDIO Nažalost, u Pragu poginuo 19-godišnji Šibenčanin

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je u nedjelju da je dobilo informaciju od nadležnih čeških službi o stradalom hrvatskom državljaninu iz Šibenika na maturalnom putovanu u Pragu.

Devetnaestogodišnji učenik šibenske Prometno-tehničke škole smrtno je stradao u nedjelju ujutro u Pragu gdje je s kolegama bio na maturalnom putovanju, naveo je ravnatelj te škole Zdravko Peran.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova  je reklo u odgovoru na upit Hine kako je “putem veleposlanstva RH u Pragu dobilo službenu informaciju od nadležnih službi Češke Republike o stradalom hrvatskom državljaninu iz Šibenika na maturalnom putovanju u Pragu” te da je veleposlanstvo u “kontinuiranom kontaktu s češkom policijom i predstavnicima organizatora putovanja”.

„Tragedija se dogodila u blizinu centra Praga, u jednom hotelu, jutros nešto prije doručka kada je naš učenik pao s nekoliko metara visine. Dugo su ga pokušavali reanimirati, ali nažalost oživljavanje nije uspjelo“, rekao je ravnatelj Peran kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici Prometno-tehničke škole koji su pratitelji učenicima.

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, riječ je o nesretnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a što se točno dogodilo utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koji su u tijeku.

Komentiraj