Kultura
Decoration icon

barbie

Muzej dizajna u Londonu slavi 65. rođendan popularne lutke

Autor:

01.08.2023., Koprivnica - Biljana Cicin Masansker iz Koprivnice ima kolekciju od 150 Barbie lutaka. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zeljko Hladika/PIXSELL

Povijest Barbie bit će istražena na novoj izložbi koja iduće godine dolazi u Muzej dizajna u Londonu povodom 65. obljetnice svjetski poznate lutke.

Kroz partnerstvo s tvrtkom za proizvodnju igračaka Mattel, muzej je dobio poseban pristup opsežnoj arhivi Barbie u Kaliforniji.

Mnoštvo rijetkih i unikatnih predmeta bit će izloženo zajedno s drugim ključnim komadima koji su posuđeni i kupljeni kako bi ispričali priču o brendu.

Nakon tri godine nastajanja, izložba će biti otvorena 5. srpnja u londonskom muzeju i trajat će do veljače 2025. godine.

Barbie je prvi put predstavljena 1959. godine nakon što je njezina kreatorica Ruth Handler htjela osmisliti drugačiji narativ za svoju kćer Barbaru.

Ova izložba osvrnut će se na ovu početnu točku, kao i razmatranje priče o Barbie kroz dizajnersku leću uključujući modu, arhitekturu, dizajn namještaja i vozila.

Dolazi nakon što je akcijski film “Barbie” s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama ovog ljeta dominirao kino blagajnama, postavši dosad najpopularniji film u 2023. godini.

Ruši rekorde i u Hrvatskoj! ‘Barbie’ najuspješniji film svih vremena poznatog studija

OZNAKE: barbie

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.