Patrik Macek/PIXSELL

MURGANIĆ ‘Plenković želi što veći politički angažman žena’

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u subotu je nazočeći izbornoj skupštini Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije istaknula da predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković želi što veći politički angažman žena na svim razinama odlučivanja.

“Naš predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je jasan i  želi što više žena na svim razinama političkog odlučivanja u upravnoj i izvršnoj vlasti, ne samo zbog kvote – nego radi toga što je prepoznata radišnost žena,” rekla je ministrica Murganić koja je i tajnica Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” na državnoj razini.

Odbacila je primjedbe kako su  žene koje su u HDZ-u tradicionalne i konzervativne te da im nije mjesto u politici.

“Mi jesmo tradicionalne i konzervativne kada je u pitanju čuvanje naših domovinskih i obiteljskih vrijednosti. Međutim, mi smo pokazale da smo visokoobrazovane i spremne preuzeti odgovornost u političkom smislu što potvrđuje i činjenica da je aktualna predsjednica Republike iz HDZ-a, a ranije je i premijerka (Jadranka Kosor) bila iz HDZ-a”, rekla je Murganić.

Dometnula je kako su u centrima i ustanovama socijalne  skrbi u Hrvatskoj na ravnateljskim dužnostima pretežito žene.

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja je, obraćajući se nazočnima, istaknuo kako su u u toj župani na pročelničkim dužnostima gotovo 50 posto žene.

“Žene su podnijele goleme žrtvu u Domovinskom ratu jer su mnoge od njih ostale bez muževa ili sinova, primjerice Kata Šoljić je za Domovinu dala četiri sina. Sve su one heroine i neka budu idol budućim naraštajima”, kazao je Ževrnja.

Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je istaknuo kako žene daju veliki doprinos i izbornim uspjesima HDZ-a te ih je pozvao da se angažiraju i na predstojećim lokalnim izborima i lobiraju za HDZ-ove kandidate za gradonačelnika  Splita Andru Krstulovića Oparu i župana Zlatka Ževrnju, koji je ponovno kandidiran na tu dužnost.

“Mi se u Splitu upuštamo u veliku bitku i želimo pobijediti i preuzeti sudbinu tog grada u svoje ruke, jer već osam godina u Splitu HDZ nije na vlasti”, poručio je Škorić.

Na izbornoj skupštini za predsjednicu Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije jednoglasno je javnim glasovanjem izabrana Danica Baričević.

Zahvaljujući na povjerenju ona je kazala kako ju je HDZ kandidirao za gradonačelnicu Supetra na  Braču na lokalnim izborima u svibnju ove godine.

Komentiraj