MRŠIĆ: “Simona klub ne pušta u reprezentaciju”

Hrvatska košarkaška reprezentacija sprema se za prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2021., koju će odigrati protiv Švedske sutra od 18 sati u KC Dražen Petrović.

Na današnjoj konferenciji za novinare izbornik Veljko Mrašić kazao je da su igrači jako motivirani. “Želimo izaći na parket pred punom dvoranom Dražena Petrovića, dati sve od sebe i nadam se da će to biti dovoljno”, rekao je Mršić na početku.

Prokomentirao je potom Švedsku. “Imaju nekoliko opasnih pojedinaca u dobrim klubovima, posebno u Španjolskoj, ali ono što je najbitnije je da mi moramo parirati u svakom segmentu igre, moramo nametnuti svoj plan i onda neće biti problema protiv Švedske. Večeras ćemo znati koja će momčad nastupiti protiv Švedske”, kazao je.

U Hrvatskoj reprezentaciji, dodao je Mršić, nekoliko je igrača koji su prošli dobre pripreme. “Imamo četiri-pet igrača koji mogu momčad dići na veći nivo, a taktički nema puno mogućnosti da se automatiziraju neke kretnje. Ipak, zadovoljan sam kako smo zasad postavili stvari, postavili smo neke temelje igre, došli smo do toga da se neke osnovne stvari poštuju”, rekao je Mršić.

Najbitnije je da svi daju sve od sebe da momčad pobijedi. “Moramo biti momčad, moramo svima pokazati da smo momčad i napraviti naše navijače ponosnima. Svaki od naših igrača ima svoju kvalitetu, zato su tu. Ovo je početak, želimo unutar reprezentacije izgraditi pobjedničku kulturu kojoj će se približavati svi članovi, ne samo oni na parketu nego i oni u organizaciji”, kaže.

Naglašava i kako moraju podržati mlade igrače jer prva utakmica uvijek nosi pritisak. “Sinergija između publike i terena je od neprocjenjive važnosti. Kad si na parketu i vidiš podršku s tribina stvara se povezanost, vidjeli smo u prošlosti što u svim sportovima znači ta sinergija tribina i terena. Moramo biti čvrsto na zemlji i dati sve od sebe, a onda će i publika imati elan koji se očekuje”, kaže izbornik.

Objasnio je potom kakva je situacija s Krunom Simonom. “Mislim da je sada 99% da neće igrati, propustio je zadnja dva treninga zbog ozljede lakta i klub je stava da ga ne pušta za utakmicu. Pravila su takva da klubovi koji igraju Euroligu imaju to pravo tako da mi nećemo moći ništa napraviti. Imao je veliku želju, prije pet dana je rekao da sigurno dolazi, ali onda su se pojavili problemi s laktom. Stav kluba je da ga ne puštaju i to je to”, zaključio je.

Komentiraj