MOURINHO UOČI PORTA U Chelseau nitko nije neddodirljiv

EPA/ESTELA SILVA

Trener Chelsea, Portugalac Jose Mourinho rekao je kako niti jedan igrač nema zagarantirano mjesto u udarnih jedanaest. Protekle dvije utakmice Mourinho je na klupi ostavio Johna Terryja, dok su predstave Branislava Ivanovića i Cesca Fabregasa naveliko kritizirane.

“Samo dosljednost može dati status nedodirljivosti”, rekao je Mourinho, čija se momčad nakon sedam kola nalazi na 14. mjestu Premiershipa. “Nogomet se igra danas, a ja u svojoj momčadi nemam nedodirljivih”, poručio je. Drugu je priču pričao 2006. godine, kada je čak osam igrača nazvao nedodirljivima, među kojima su bili John Terry, Ashley Cole, Didier Drogba i Frank Lampard.

 

  • “Naš klub ima fantastične igrače, iste one koji su nam prošle godine donijeli naslov prvaka. Ali, nogomet se ne igra za jučer. U nogometu morate biti dosljedni u svojim izvedbama i emocijama. Da biste bili pobjednik, ne morate pobijediti svaku utakmicu. Ali, da bise bili pobjednik svaku utakmicu morate imati čelični mentalitet. Svaku utakmicu, svakog dana”, objašnjava Mourinho.

 

Aktualni prvaci Engleske, koji se nalaze osam bodova iza lidera prvenstva Manchester Uniteda, u utorak će u drugom kolu Lige prvaka igrati protiv bivšeg kluba Jose Mourinha Porta. U momčad se vraća Diego Costa, čija se zabrana igranja od tri utakmice ne odnosi na europske utakmice.

Kada su ga novinari upitali treba li mu na terenu 11 Diega Coste, ‘The Special One’ je odgovorio: “Izgubili bismo svaku utakmicu. Želja da ga se suspendira toliko je jaka da ne bismo imali s kim započeti utakmicu. Sretan sam što imam samo jednog Costu, a kod mene će igrati sve dok ga ne odluče ponovno suspendirati”.

Komentiraj