HINA/ MORH/ J.KOPI

“Mogu se nositi s tom odlukom. Ona više govori o njima”

Ministar obrane Damir Krstičević komentirao je u četvrtak odluku Srbije da ga proglasi personom non grata.

“Ministar Vulin i ja dva smo različita svijeta. Ja sam fokusiran na jačanje hrvatske vojske, domovinske sigurnosti. U svom poslu vodim se vrijednostima, odgovornošću i, najbitnije, nikad drugome ne činim nešto što ne bih da drugi čini meni… Naša odluka je bila opravdana. To je bio naš odgovor na provokaciju gospodina Vulina. To bi napravila svaka moderna država koja vodi računa o svojim nacionalnim interesima. Nikad nisam nikoga vrijeđao, nisam odlazio u Srbiju niti nešto loše govorio. Ova odluka je neopravdana, ova odluka Vlade Srbije, mogu se nositi s tom odlukom i ona više govori o njima”, rekao je Krstičević na vojnom učilištu u Zagrebu, prenosi N1.

Dodao je da su razlozi za zabranu možda i njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, ili činjenica da je bio zapovjednik 4. gardijske brigade.

“Ja sam uvijek za suradnju, znate da i danas Hrvatska vojska puno surađuje sa svima, s našim partnerom SAD-om, Velikom Britanijom, Izraelom. Potrebna nam je suradnja, surađujemo s našim susjednim državama i uvijek Hrvatska želi suradnju, dijalog, fokusiranost na budućnost i to je ta Hrvatska, članica NATO-a, članica Europske unije, koja je usmjerena na budućnost, to je ozbiljna, moderna država koju imamo”, rekao je Krstičević.

Podsjetimo, kao odgovor na zabranu srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu ulaska u Hrvatsku, Vlada Srbije danas je do daljnjega zabranjen ulazak u Srbiju Damiru Krstičeviću.

Komentiraj